lunes, 7 de marzo de 2011

Vinkkejä Erasmuksille + karnevaalit!

No niin, siltä varalta, että tätä lukee joku joka suunnittelee vaihtoa Las Palmasissa, niin voisin vaikka siihen liittyen kirjoittaa pari juttua. Sen kirjoitinkin jo aikasemmin, että ehdottomasti kevätlukukausi parempi kuin syksy, koska nää karnevaalit on loistojuttu! Sitten kielitaidosta, et jos tänne meinaa tulla oikeasti opiskelemaankin (että päästä kursseista läpi jne.) niin ei kannata ehkä parin espanjan kurssin osaamisella lähteä liikenteeseen. Kaikki kurssit on tosiaan espanjaksi, ja kanarialaisten puhetyyli on nopea ja monien mielestä hieman epäselvä. Yks professori sanoikin hyvin, että kanaria on ehkä huono paikka tulla oppimaan espanjaa, mutta jos sen täällä oppii, niin sen jälkeen pystyy kyllä kommunikoimaan kaikkien espanjankielisten kanssa.

Pari viikkoa sitten käytiin hankkimassa residencia, eli paperi siitä et asuu täällä, jolla saa 50% alennusta kanarian saarten välisistä lennoista ja laivoista, sekä lennoista mantereelle. Muistelisin, että joissain aikaisemmissa vaihtoraporteissa on mainittu, että sitä varten tarvii käydä konsulaatissa ja tiessun missä paikoissa, mutta me ainakin saatiin yhdellä käynnillä hoidettua tuo paperi, jossa on siis N.I.E. (numero de identificación de extranjeros). Me käytiin siis poliisiasemalla, joka on Plaza de la Concordialla (ihan lähellä Obeliscon kampusta). Siinä ulkopuolella lukee Subdelegación del gobierno ja siellä sisällä poliisiasemalla homma hoituu. Tämä siis vinkiksi tuleville Erasmuksille.. Itse ei olla vielä tuolla paperilla ostettu matkoja, mutta koulukaveri kävi Teneriffalla, lauttamatka maksoi hänelle 12e m/p, kun on residenten lisäksi alle 26, niin tulee vielä lisää alennusta.

Viimeiset viikot arkipäivät menneet aika samalla kaavalla luennoilla käyden, ja illalla mm. rantalenkkejä (tai karnevaalia). Viikonloput on menneet tuolla karnevaaleilla pääosin, ja on siellä paljon ohjelmaa ollut viikollakin. Viime perjantaina oli Gala drag queen, johon onnistuin saamaan liput pari viikkoa sitten. Se taitaa olla karnevaalien galoista suosituin, sen lippuja jonotti ihmiset yötä myöten pari viikkoa sitten. Olikin hyvä valinta ostaa liput siihen, eikä esim Gala de la reinaan, joka vaikutti tv-lähetyksen perusteella paljon kuivemmalta kuin tämä drag gaala. Suomen drageillä olisi paljon opittavaa kanarian drageiltä! (tosin onhan se meininki ihan eri, jos esitetään Paula Koivuniemeä, kuin tämä tyyli, millä täällä tehdään). Tykättiin kovasti. Oli siellä muutamia musiikkiesityksiäkin välissä, esim jostain olivat kaivaneet 90-luvun tähtösen Whigfieldin (vai mikä olikaan) joka veti vanhan hittinsä, Saturday Night, kuka muistaa? :D Yhdessä välissä yleisölle opetettiin tanssiliikesarja, joka sitten Kate Ryanin vikan biisin aikana oli tarkoitus vetää, ja oli kyllä hienon näköistä kun koko katsomo tanssi mukana! Musta on niin mahtavaa olla mukana tuolla karnevaaleilla, on niin surullista että Suomessa ei ole mitään vastaavaa, pitääkö mun nyt ruveta tulee tänne joka vuosi karnevaaleille? :D niin ja galaa oli juontamassa näyttelijä, joka Naapureina Madridissa-sarjassa esittää Paloma Cuestaa, tykkäsin! ;)

Lauantaina oli sitten La Gran Cabalgata, eli karnevaalikulkue, vai miten suomentaisi. Suuri osa ihmisistä oli pukeutunut, ja rekat kulkivat reitin La Isletalta San Telmoon, ihmiset tanssivat rekkojen lavoilla (rekkojen lavat vähän hienommin koristellut kuin meikäläiset penkkarirekat.. ja tietysti kaikki rekoissa olivat pukeutuneet, yleensä yhteisellä teemalla) ja kaduilla rekkojen välissä, ja tietysti katujen varsilla, jossa katsoivat kulkuetta. Jokaisen rekan perässä oli omat äänentoistojärjestelmät, joista raikasi tanssimusiikkia. Suurin osa miehistä, jotka on pukeutuneet, on pukeutuneet naisiksi, joten Jaanikin uskaltautui :) Vettä satoi aika paljon, mutta ei tuntunut paljon menoa hidastavan.
Juuri käytiin katsomassa La Cabalgata Infantil, eli lasten kulkue, ja kohta lähdetään Trianaan, kirjoitan siitä myöhemmin, ja kuvia tulee sitten karnevaaleilta kunhan taas ehdin :).

Tässä tuubista videot siitä Kate Ryanin biisistä (kertseissä yleisö messissä) ja Gala Dragin voittajaesityksestä.

Kate Ryan: Ella Elle L'a
Drag Séregon

No hay comentarios:

Publicar un comentario