viernes, 25 de febrero de 2011

Pilviä paratiisissa

No jotta nyt ei tulis luultua, että kaikki täällä on ruusuilla tanssia, niin ensimmäinen vuokraamaksamaton kämppis löytyi tällä viikolla; 4-5cm pitkä tuhatjalkainen kylpyammeen reunalta.. saattoi päästä pieni kiljahdus.. ja toinen kiva ylläri tällä viikolla oli patiolle tupsahtanut linnunkakka, joka oli niin iso, etten ole aiemmin nähnytkään. Siis ei mitään lokinkakkaa, vaan jonkin tosi ison linnun kakka. Odottelen tässä että Jaani siivoaisi sen pois :D itse en pysty koskemaan. Tietysti se oli lorahtanut tuolin selkänojalle, josta se oli roiskunut ympäri patiota.. nice!

Tänään lähdetään viikonlopuksi etelään. Moni ei arvelisi että näin pienellä saarella (halkaisija jotain 50km) olisi paljon eroja säätiloissa, mutta esim tälle viikonlopulle on luvattu Maspalomasiin +23 ja +25 astetta, ja tänne pohjoiseen +21 ja +22 astetta. Itse asiassa täällä on eri ilmastovyöhykkeitä, joten sää vaihtelee paljonkin etelän ja pohjoisen välillä, tai ihan kaupunkien välilläkin esim etelässä (kun Inglesissä on pilviä, voi Puerto Ricosta löytää pilvettömän taivaan). Vaikka vasta vajaa kuukauden asunut täällä Las Palmasissa, ymmärtää miksi paikalliset lähtee etelään viikonlopuksi tai lomilla: suurkaupungin kiireet jää taakse, onhan Inglesissä ja Maspalomasissa paljon rauhallisempi elämänrytmi ja enemmän tilaa liikkua. Tietysti se johtuu siitä, että niin suuri osa ihmisistä on siellä turisteja, eihän lomalla mihinkään kiire olekaan!

Olen päättänyt yrittää löytää sisäisen lenkkeilijäni, on sen pakko olla siellä jossain! Kerrankin on puitteet kunnossa, yli 3km pitkä ranta(bulevardi) kulman takana ja tupakan turmelemat keuhkotkin on alkaneet pikkuhiljaa taas toimia vuoden tupakoimattomuuden jälkeen, niin ettei samantien hengästy kun ottaa pari hölkkäaskelta. Täytyy sanoa, että hölkkä maistuu vähän paremmin rantabulevardia pitkin kuin Kortepohjassa :D. Las Canteras onkin tosi suosittu lenkkeilijöiden keskuudessa, joka ilta rantabulevardi kuhisee lenkkeilijöitä, muutama juoksee aina rantahietikollakin. Vois melkein sanoa, että on kivaa lähteä lenkille, enpä oo ennen kokenut sellaista :D

Nyt pitää kuitenkin siivota, pakata tavarat viikonloppua varten ja lähteä kolmeksi viikon viimeiselle luennolle, jonka jälkeen papá tulee hakemaan meidät (matkallansa mummolasta Agaetesta).

No hay comentarios:

Publicar un comentario