domingo, 20 de febrero de 2011

Enrico, vi starta nu! Eli karnevaalit alkakoot! :)

Nyt on karnevaalit päässeet jo kunnolla vauhtiin! Erasmusvaihtoa suunnitellessani ja hakupapereita täytellessäni harmittelin moneen kertaan sitä, että täällä syksyn tentit jatkuu helmikuulle, ja siksi ei ole järkevää tulla syyslukukaudeksi, koska siinä menisi kevään kurssit Suomessa vähän sekaisin.. täällä olisi kuitenkin syksyllä paljon lämpimämmät säät, siksi olisi ollut kivempi tulla syksyksi J tosin Jaani olisi syyskuussa varmaan valittanut, että on liian kuuma, ja se onkin tykännyt nyt näistä +20..+24 asteen lämmöistä. Itse en olisi valittanut kuumuudesta, mutta täytyy sanoa, nyt kun karnevaalit on olleet vajaan viikon vauhdissa, että olen tooodella tyytyväinen, että tultiin kevääksi, koska on mahtavaa olla mukana karnevaalihumussa! Kun vielä asutaan tässä kolmen minuutin päästä karnevaaleista, tulee lähdettyä melkein kaikki tapahtumat katsastamaankin. Samasta tietysti huonona puolena se, että piti viikolla kerran nukkua tulpat korvissa kun oli menossa kahdeksaan kouluun ja ohjelma karnevaaleilla jatkui kahteen asti. Mutta se on pieni ongelma verrattuna siihen etuun, että karnevaalit tosiaan on kulman takana.

Ekan viikon ohjelmassa oli kolmena iltana murgas ja eilen niiden finaali. Murgas on esiintymisryhmiä, jotka laulaa, tanssii, soittaa torviaan ja on pukeutuneet koko ryhmä samanlaisiin pukuihin. Lauluissa otetaan kantaa paikallisiin asioihin, ja hauskuutetaan. Mä tykkäsin kovasti, mutta Jaanin mielestä olivat vähän tylsiä, kun siltä meni tietysti kaikki sanoitukset ihan ohi, joihin homma vahvasti perustuu kuitenkin. Perjantaina oli viralliset avajaiset ja konsertti Plaza Canarialla, joka on siinä vieressä, ihmiset juhli ja tanssi, mahtava fiilis! Myös chiringuitoilla on pyöritty, eli niillä kaljakojuilla. Siellä on lähekkäin kaikki opiskelijoiden chiringuitot, lähinnä ollaan oltu siellä vaihtareiden chiringuitolla, kun sieltä aina löytyy tuttuja. Tänään oli comparsas kilpailu, eli tanssiryhmiä näyttävissä asuissa ja värikkäissä hökötyksissä (en tiedä miksi niitä kutsua, mutta jos on joskus nähnyt karnevaalikulkueita yms, niin niillä tanssijoilla on usein näitä tällaisia höyhen/koristetelineitä jotka saattaa olla korkeitakin). Kova meininki oli tanssijoilla ja välillä tippui mekotkin päältä.

Koulua on nyt pari viikkoa takana, ja sain tehtyä kurssi-ilmoittautumisenkin tällä viikolla. Sen jälkeen ei ohjelmaan enää saa tehdä muutoksia. Ilmoittautumisen jälkeen meni pari päivää, että sain tunnukset campus virtualiin (paikallinen Korpin, Optiman ja Kopan yhdistelmä, eli sivusto, jossa kurssien tiedot sekä myös materiaalit tulostettavaksi) mutta sittenhän menikin totaalisesti hermot, kun piti lähteä niitä materiaaleja tulostelemaan.. Koululla tuntuu hommat toimivan yleisesti ihan ok, mutta atk-luokan tulostushommassa ei ole mitään järkeä! Siellä on luokassa 1 tulostin, jonka vieressä on nimilista. Siihen listaan sitten nimi ja odottelemaan omaa vuoroa. Tulostus on ilmaista, mutta omat paperit pitää tuoda. Olin keskiviikkona pari tuntia, torstaina neljä tuntia ja perjantaina kaksi tuntia siellä atk-luokassa odottelemassa tulostusvuoroa, mutta nää ihmiset tulostelee siellä jotain romaaneja.. Niillä on usein riisi paperia mukana, ja perjantainakin yksi likka tulosti tunnin!!! Toivon, että tää johtuu lukukauden alusta, et ne oikeesti tulostaa jotain kurssikirjoja ja että myöhemmin tulostusajat lyhenee. Kukin tulostaa yleensä vähintään puoli tuntia joten ei oo ollut mitään toivoa päästä itse tulostamaan.

Muuten koulussa on mennyt mukavasti, kurssit jotka oon valinnut, vaikuttaa mielenkiintoisilta ja professorit on mukavia. Siitä en kyllä tykkää, että luentoja voi olla aamukahdeksasta iltayhdeksään. Tiistai ja torstai mulla muodostuikin aika pitkiksi kun pitää mennä 08 aamulla ja vika luento on 17-19. Siinä välissä tosin mulla on 3 ja 5 tunnin siestat, mutta eipä niissä oikein viitti välillä tulla kotiin kun bussimatka kestää puoli tuntia. Täytyy yrittää käyttää ne ajat hyödyksi koululla. Osa tyypeistä valitsi kursseja sen perusteella, että ei nyt tule kahdeksan aamuja, eikä perjantaille luentoja, mutta mä yritin valita ne missä on oikeasti jotain järkeä, jotka olis mahdollisimman korvaavia mun suomen kursseille, niinpä mulla onkin noi kaksi kauhupäivää ja jopa yksi luento perjantaina, mikä taitaa olla ensimmäinen kerta koko yliopistouran aikana :D

Se on hieman jännittävää, miten paikallisten koulunkäynti on aika ammattikorkeamaista, koska niille näköjään jaetaan lukujärjestys, jonka mukaan mennään, ja valinnaisuutta ei taida juurikaan olla. Onneksi me vierailijat saadaan kuitenkin vapaasti valita omat kurssit.

Tänään käytiin hampurilaisilla. Tämä on taas niitä uskomattomia löytöjä ottaen huomioon saaren kulttuuri.. Hampurilaisravintola Natural Burguer, jossa tarjolla (toki liha- ja kanapurilaisiakin) soijapihvipurilaisia! Ja niitä vaihtoehtoja on paljon erilaisia! Osassa hampurilaisista myös yleensä valkoinen sämpylä korvattu tummemmalla. Servietit oli 100% kierrätetystä materiaalista, juomat tarjottiin laseista ja hampurilaiset ei olleet kääritty isoon puolimuoviseen paperiin niinkuin mäkysellä. Roskaruokaa vähemmällä roskalla! Hinta ei silti päätä huimannut, 2 henkilöä söi 10e:lla. Mun mielestä uskomatonta, että tällainen paikka on ennemmin Kanarialla kuin Suomessa.. hyvä löytö, tullaan varmasti käymään usein! Ehkä Jaanikin joku kerta uskaltautuu ottamaan soijapurilaisen ;)

No hay comentarios:

Publicar un comentario