jueves, 28 de abril de 2011

kiirettä pitää!

Todellakin, kun on tässä ollut vähän reissun päällä ja koulutyötkin alkaa painaa päälle, ei jää paljon aikaa kirjoitella blogia. Käytiin siis pidennetyllä viikonloppureissulla Madridissa ja tykättin kovasti! Sattui jopa hyvä tuuri säiden suhteen: edellisenä viikonloppuna oli ollut aivan koiranilma, mutta meidän viikonlopulle osui täyttä auringonpaistetta, oli lämpimämpi kuin täällä! Ehdittiin tehdä kaikenlaista; päämäärätöntä kuljeskelua kaupungilla, piknikki Retiro puistossa, shoppailua, La Cooperativa Remolacheran keikka, museokäynti, hyvää ruokaa yms. Täytyy ehdottomasti päästä uudestaan käymään Madridissa!
Madridista palattua oli muutama päivä koulua ennen pääsiäislomaa, jolloin lähdettiinkin sitten Teneriffalle. Laura oli tullut saarelle sillä välin kun oltiin poissa ja se tuli sitten Las Palmasiin josta lähdettiin Armaksen laivalla kohti Santa Cruz de Tenerifeä. Teneriffan suhteen ei ollut ihan yhtä hyvä tuuri säiden kanssa ku Madridissa.. Suunnitelma Teiden valloituksesta kaatui säihin; oli niin kova sade ja tuuli, ettei päästy perille asti (piti yöpyä Refugiossa, eli mökissä, joka on 3270m korkeudessa).. reitti oli myös vähän heikosti merkitty. Tarkoitus oli yöpymisen jälkeen kiivetä huipulle ja tulla alas teleféricolla, eli sellainen köysiratakoppero, mutta huonon sään takia meille kerrottiin infossa, että huipulle ei saa kiivetä (jäätä ja jotain muuta, en muista) ja myöskään teleférico ei sinä päivänä ollut käytössä, joten ei olisi sillä ehkä päästy seuraavana päivänä alas. Päädyttiin sitten kääntymään takaisin, kun ei kerta olisi paljon korkeammalle välttämättä edes päästy, vaikka Refugiolle oltaisiin ehditty. Oltiin arviolta jossain 3km pinnassa.. se jäi kyllä harmittamaan. noh, revanssi Teidelle täytyy ottaa joku kerta, paremmilla varusteilla (sateenkestävillä..). Säät ei suosineet myöskään vesipuistopäivänä: aamulla oli ihan kiva sää, mutta iltapäivä oli pilvinen ja välillä ripotteli. Ei naurattanut. Siam Park oli kyllä maineensa veroinen. Mahtavia liukuja ja oli kyllä säästä huolimatta tosi kiva päivä, mutta vähän liikaa siellä oli ihmisiä. Joka paikkaan sai jonottaa kauan, ja röyhkeimmät etuili minkä ehti. Saattoi johtua pääsiäisviikosta, koska tuntui, että siellä oli paljon myös paikallisia ja mannerespanjalaisia lomalaisia. Siam Parkin jälkeen siirryttiin viimeiseksi päiväksi Puerto de la Cruziin, joka oli viehättävä pikkukaupunki, vaikkakin turistinen sekin. Siellä käytiin mm. kasvitieteellisessä puutarhassa, ja musta tuli porukan äiti kun sanoin, että no minä maksan jos te ette raaski muuten maksaa sisään (Lauran lippu oli euron kalliimpi, kun se ei ole saarten residente :D ). No sielläkin rupesi satamaan. Olipa reissu. 

Nyt oon tän viikon painanut kouluhommia niska limassa ja huomenna aamulla 5:30 bussin nokka kohti lentokenttää ja sieltä Lanzarotelle. Kansainvälisten asioiden toimisto järjestää reissun Erasmuksille ja muille vaihtareille, ja ohjelmaa on siis koko viikonlopulle. Käydään katsomassa kaikki tärkeät nähtävyydet, täytyy niistä kirjoittaa sitten myöhemmin.

Tässä muutamia kuvia Madridista:
Yhteiskuva Don Quijoten kanssa

Piknikki Parque del Retirossa

Olihan ne Madridilaiset churrotkin hyviä!

Km nollan päälle pitää kuulemma astua, jos haluaa vielä palata Madridiin

Reina Sofian museossa ihmeteltiin mm Picasson Guernicaa. Kohteliaat tädit huuteli kurkku suorana ihmisille jos ne yritti lähietäisyydeltä ottaa kuvia, mutta kauempaa ilmeisesti sai kuvata. 

La Cooperativa Remolacheran keikka oli jollain koululla, ja ihmetytti kovasti kun sisällä salissa jengi poltti tupakkaa ja alkoholitarjoilu toimi. Ei haitannut kyllä että sai Calimochoa juodakseen :P

El Templo de Debod

Parque del Retirossa oleva Ángel caído

Yksi Madridin maamerkeistä ja postikorttipaikoista

Käytiin syömässä Javier Bardemin (yks mun lempinäyttelijä) ja perheensä omistamassa Bardemcillassa, jossa tarjolla mm kanarialaisia ryppyperunoita (papas arrugadas) koska Javier on lähtöisin Las Palmasista. Mutta eipä ollut hääviä ruoka, ja ryppyperunat oli häpeäksi kanarialaisille!! (perunoiden kanssa tuleva Mojo-kastike oli kyllä ihan kelpoisaa)

No hay comentarios:

Publicar un comentario