miércoles, 6 de abril de 2011

Turistihommia

No niin, johan taas on ehtinyt aikaa vierähtää, lienee aika vähän päivitellä kuulumisia. Meillä oli viikon ajan ensimmäinen vieras, Diana, joka tänään aamulla lähti takaisin Suomea kohti. Dianan kanssa sitten viikonloppuna tuli harrastettua vähän turismiakin.
Perjantai-iltana kiivettiin La Isletalla kukkulalle, josta avautuu näkymä koko kaupungin ylitse. Odoteltiin siellä auringonlaskua ja valojen syttymistä kaupungille.
Lauantaina kierrettiin vuokra-autolla koko saari, myötäpäivään. En muista, että tällaista reissua oltaisiin tehty, ellei sitten joskus pienenä, etten enää muista. Kuitenkin, saaren länsirannikko ei ole parasta seutua autoilulle, mutta näkymät on huimia. Tiet on kapeita, mutkittelee jyrkänteiden reunoilla, nousten ylös ja alas, uudestaan ylös ja alas.. varsinkin reitti San Nicolásista Agaeteen oli hurja, korkealla meren yläpuolella, jyrkänteiden reunoja mutkitellen matkattiin. Olikohan noin 30km matka joka kesti yli tunnin, keskinopeuden ollessa noin 30km. Paikallisethan hurjasteli ohi näilläkin teillä, niille tietysti tuttuja reittejä, mutta itse olin tuossakin vauhdissa sydän kurkussa jokaisessa tiukassa kurvissa. Pelko persiissä että mitä jos ne jarrut hajoaa just nyt... Sen voi tietysti arvata, että näkymät oli upeat! Taivas oli lähes pilvetön joten Teneriffa ja Teide näkyivät loistavasti mm La Aldean satamasta, jossa käytiin kahvilla ja taukoa pitämässä. Agaetessa käytiin uimassa meren rannassa olevissa luonnollisissa "uima-altaissa", jossa nähtiin myös todella hämmentävän näköinen otus, jonkinnäköinen merietana.. Diana halusi myös nähdä Agaeten barrancon, joten ajettiin myös katselemaan Agaeten laaksoa, ja päätettiin moikata myös mummoa. Vähän sitten hävetti, kun mummo kysyi, että etkö aio onnitella häntä.. No enhän muistanut, eikä kukaan ollut muistuttanut, että hänellä oli syntymäpäivät.. no tulipa ainakin vahingossa käytyä synttärikahveilla :) Kylillä törmäsin myös pikkuserkkujeni äitiin, yhteen toiseen sukulaiseen, jonka sukulaisuussuhdetta en varsinaisesti muista, ja myöhemmin illallisella yhteen pikkuserkkuunkin. Diana ihmetteli, että olenko sukua koko kylälle :D
Sunnuntaina tehtiin perus eteläreissu Maspalomasin dyyneille. Täältä lähtiessä satoi ja oli viileää, etelässä taas porotti täydeltä taivaalta.

Perjantaina oli myös kiva kouluhomma. Jos joku suunnittelee taloustieteiden opiskelua täällä, niin voin suositella kurssia Publicidad y promoción de ventas, joka on hyvin käytännönläheinen kurssi mainonnasta. Meillä kotopuolessa kun markkinoinnin kurssit on hyvin teoreettisia. Kurssilla tehdään ryhmätyönä esitelmä jonkun (mieluiten paikallisen) yrityksen mainonnasta, ja siihen kuuluu oleellisena osana yrityksen edustajan tapaaminen. Meillä oli sitten viime perjantaina tapaaminen Munchitosin markkinointijohtajan kanssa. Munchitos on paikallinen sipsifirma, joten minua vähänkään tuntevat ihmiset tajuaa, että olen just oikeassa ryhmässä. ;) Tietysti jännittää itse esitelmän pito espanjaksi, mutta leikkiin on ryhdytty, joten pitänee viedä se loppuun. Espanjan kurssilla pidettiin jo esitelmä, mutta aihe oli vähän helpompi, niin ei jännittänyt aivan niin paljon. Ja tietysti, sillä kurssilla kaikki muutkin puhuu espanjaa vieraana kielenä, toisin kuin tuolla markkinoinnin kurssilla, jossa pääosa opiskelijoista on paikallisia.

Huomenna lähdetään pidennetylle viikonloppureissulle Madridiin! Jee! Madridissa me ollaan käyty vain kerran kääntymässä, eikä ehditty näkemään mitään, joten siksi tehdään tämä yksi reissu myös mantereelle täältä, kun on paljon halvempaa kuin Suomesta. Muuten keskitytään saarilla matkailuun, vaikka tosiaan mantereellekin pääsee halvalla. Yöpaikka meillä on kaverin luona, joten pystyy olemaan useamman yönkin, kuin jos tarvitsisi hotellista maksaa.

Ainiin, täällä on menossa myös Festival de Cine, ja sattui mukavasti, että launtaina Santa Anan katedraalin edessä olevalla Plazalla näytettiin viime vuotinen The Doors-leffa When You're Strange, ilmaiseksi tietysti. Meillä on ollut jo aikaisemmin tarkoitus katsoa toi leffa, joten tietysti mentiin se katsomaan. Oli tosi kiva olla ulkoilmateatterissa, ja vielä kivempi, että vettä alkoi sataa vasta noin 10min leffan loppumisen jälkeen :D Kivaa on ollut myös syödä Oukan jälkiuunipaloja ja salmiakkia, joita Diana toi mukanaan.

Tänään käytiin Suomen konsulaatissa hoitamassa äänestäminen pois jaloista, ja satamassa ostamassa lauttaliput Teneriffalle, jossa käydään pääsiäislomalla kiipeämässä Teidelle (Espanjan korkein vuori, 3718m) ja Siam Park -vesipuistossa, joka taitaa olla aika iso ja hieno. Kaikki tutut ketä on käyneet siellä, on kehuneet. Joten matkasuunnitelmia on tuleville viikoille tarpeeksi. Ei muuta kuin menoksi ja Madridiin! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario